Cum aleg incaltamintea de piele perfecta?

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti alege incaltamintea din piele naturala

 

1. Detalii despre masurarea piciorului;

2. Alegerea captuselii functie de sezon;

3. Folosirea si intretinerea incaltamintei din piele naturala;

4. Curatarea incaltamintei din piele;

5. Convertor marimi incaltaminte.

 

 

Alegerea pantofilor necesita un pic de atentie.

Primul pas este cunoasterea marimii de care ai nevoie pentru ca o incaltaminte nepotivita are efecte negative atat asupra piciorului cat si asupra intregului corp. Nu doar incaltamintea prea stramta este problematica ci si cea care este un pic mai larga, pentru ca va va afecta postura iar prin jocul ei va crea o stare de discomfort.  

 

1. Detalii despre masurarea piciorului 

Pantoful trebuie sa se potriveasca perfect, fara sa fie prea lung sau scurt. Pentru a garanta o miscare corecta a piciorului lungimea ideala a pantofului ar trebui sa fie cu 0,5 cm mai mare decat degetul mare de la picior. O incaltaminte numai din piele confectionata bine nu va ceda in lungime dar va ceda in latime 3-5 mm.   

Pentru a afla marimea corecta a piciorului vezi explicatiile de mai jos:

aflat in pozitia verticala descult  calcand pe o coala de hartie cu unul din picioare avand in mana un creion tinut in pozitie verticala la un unghi de 90o fata de coala de hartie, se traseaza un contur in jurul talpii piciorului, apoi cu un metru croitoresc, ruleta sau liniar afli lungimea in centimetri a piciorului.

Important:  Picioarele nu ne sunt egale atat ca lungime, cat si latime (grosime). Indicat este masurarea ambelor picioare, iar masura finala fiind cea a piciorului mai lung (daca este cazul).


2. Alegerea captuselii functie de sezon

Vara nu se recomanda purtarea unei incaltaminte cu captuseala textila, pentru a evita transpiratia piciorului, aceasta este indicata numai in perioada cea mai rece a anului.

Pe timp de vara recomandam incaltamintea cu captuseala de mesina (care poate fi din piele de ovina, porcina sau caprina), aceasta comportandu-se cel mai bine in perioadele calduroase si nu foarte racoroase.

Nu optati intodeauna pentru o incaltaminte cu talpa cusuta. De ce? Orice incaltaminte careia ii este aplicata o cusatura prin talpa si fete, prin coasere raman orificii atat in talpa cat si in piele, iar in timpul ploios sau umed veti ramane surpinsi ca sunteti uzi la picioare.

 

3. Folosirea si intretinerea incaltamintei din piele naturala

La incaltare se foloseste o lingura speciala, din PVC sau metal, ajutand intrarea cu usurinta a piciorului in incaltaminte; respectandu-se aceasta, nu se va distruge incaltamintea in partea din spate (a staifului).

Dupa fiecare purtare incaltamintea se curata!

Indicat ar fi, folosirea alternativ a mai multor perechi de incaltaminte.

 

4. Curatarea incaltamintei din piele

• Incaltamintea cu fete din piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale sau perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent(concentratie 1%) . Pentru buna intretinere a pielii dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa un strat de crema pentru incaltaminte dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie. Dupa ce incaltamintea a fost tratata de mai multe ori cu crema, inainte de a aplica un nou strat de crema se recomanda a se spala cu o carpa inmuiata in benzina usoara astfel ca crema sa poata patrunde mai usor in porii pielii.

• Incaltamintea cu fete velurate se curata de praf cu o perie aspra, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa moale inmuiata in benzina.

• Spalarea incaltamintei din piele este interzisa in masina de spalat haine!

• Incaltamintea se usuca lent ferita de contactul direct cu sursele de caldura.

• Incaltamintea avand talpa lipita trebuie ferita de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici.

 

 5. Convertor marimi incaltaminte.


masura 33 34 35 36 37 38 39 40 41
cm 22 22.6 23.4 24 24.6 25.3 26 26.6 27.3

 

 

Speram sa va fie utile toate informatiile prezentate!